Prvak Slohokej lige i šestostruki uzastopni šampion Srbije i u narednoj sezoni će učestvovati u ova dva takmičenja.

 

 

Ambicije crno-belih i u novoj sezoni su šampionske, jezgro tima sastavljeno od domaćih igrača je ostalo na okupu. Pošto Partizan praktično predstavlja reprezentaciju Srbije, u prvom delu sezone šampion neće igrati sa ispunjenom kvotom stranih hokejaša (šest), kako bi što više domaćih igrača odigralo jake utakmice u Slohokej ligi. Sistem takmičenja u ovom jakom regionalnom takmičenju je malo promenjen u odnosu na predhodne sezone. Ove godine ligu čini 9 klubova (HK Olimpija, HDK Maribor, HK Triglav, HD mladi Jesenice, HDD Bled, HK Slavija, Team Zagreb, KHL Mladost i HK Partizan) i po prvi put će biti primenjen četvorokružni sistem takmičenja (32 kola) umesto dosadašnjeg trokružnog. Osam ekipa će učestvovati u plej ofu, a i tu su uvedene neke novine. Četvrtfinalna serija će se igrati na dve pobede, umesto ukupno dve utakmice ranije. Polufinale se isto igra na dve pobede, a finale na tri.

Iz prošlogodišnjeg sastava crno-belih do sada su ugovore sa timom produžili sledeći igrači: Aleksandar Kuveljić, Siniša Paunović, Stefan Ilić, Marko Sretović, Marko Milovanović, Marko Kovačević, Marko Prokić, Boris Gabrić, Pavle Ogrizović, Bojan Janković i Nikola Glavonjić.

Sa sledećim igračima se još vode pregovori oko nastavka saradnje: Ivan Tumbas, Nenad Raković, Srđan Ristić, Dragan Komazec i Anže Terlikar.

Što se novajlija tiče, do sada su pristigli: Ryan Klingensmith (američki golman stigao sa Norwich University), Mihajlo Korać (bek, Crvena Zvezda), Klemen Sodržnik (bek, HK Olimpija), Dimitrije Filipović (napadač, Crvena Zvezda), Arsenije Ranković (golman, Crvena Zvezda), Viktor Čengeri (napadač, HK Spartak), kao i povratnik Pavel Popravko (napadač), koji je konačno dobio srpski pasoš i stekao pravo da igra za reprezentaciju.

U timu ove godine neće biti Miloša Babića, Nemanje Vučurevića (odlazi u inostranstvo) i Gorana Ristića (završio karijeru). Iz Partizana su otišli i internacionalci John Murray, Mitja Sotlar, Jozef Lukač, Patrick Ouellet, Slavomir Pavličko i Maksim Yakimchuk.

Crno-bele će i u novoj sezoni sa klupe voditi trener Pavel Kavčič, dok će u upravi kluba biti angažovan i dugogodišnji prvotimac i reprezentativac Dejan Tatić.